15 Eylül 2012 Cumartesi

 sanat;Müzik,Resim,Fotoğrafçılık vb. şeklinde ayrıldığı gibi kendi arasında da ayrılır.Mesela soyut sanat,soyut resim,somut resim gibi...

soyut sanat;genel anlamıyla doğada varolan gerçek nesneleri betimlemek yerine, biçimler ve renklerin, temsili olmayan veya öznel kullanımı ile yapılan sanata denir. Nonfigüratif sanat terimi ile değişmeli olarak kullanılır. 20. yüzyıl başında bu terim, gerçek biçimleri sadeleştirilmiş veya değiştirilmiş halleriyle imgelere indirgeyen Kübist ve Fütürist sanatı tanımlamak için de kullanılmıştır.


çeşitli soyut görseller;





soyut sanat resimleri herhangi bir şeyi farklı bir şeye benzeterek yapılan resimlerdir.HİÇBİR ŞEY GÖRÜNGÜĞÜ GİBİ DEĞİLDİR.bu resimlere ilk baktığınız da tek şey görürsünüz işte o dersiniz fakat bakış açınızı değiştirerek baktığınızda çıkan şeyin çok farklı,yaratıcı olduğunu fark edersiniz.soyut resimler bazı insanlara saçma ve anlamsız gelir, fakat değildir...hayatta da insanların böyle davranması gerekir.önyargısız,tarafsız ve öznel hayatta bazı insanlar bir çok şeyi bunun için kaybetmiştir ya da kaybettirmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder